We Adore Babies

Cali vacay – första resan med bebis

Bild lånad från Google
Bild lånad från Google

Åh äntligen blir drömresemålet uppfyllt! ???

Vi åker om en vecka och ska stanna där åtta dagar men det känns som om en månad bort, jättekonstigt! Men nu sitter man här och planerar hur man ska resa med bebis, vad som ska packas och hur vi ska göra när vi väl är på plats…kan säga att det är många bollar i luften just nu.

Är det några här som har rest med barn till L.A ?

Det som har varit lite oklart är barnmaten, det är nog inte smidigt att laga mat där, varken att ta med burkmat i glas Nej nej…

Det jag har hört från en barnläkare att barnmaten i USA innehåller mycket socker och att det inte är bra att mata barnet med. Men nu tänker jag lite annorlunda. Det har varit en sådan stor trend och snackis att allt ska vara hälsosamt, glutenfritt, sockerfritt och mat utan tillsatser och färgämnen i USA, så på grund av det antar jag att de inte endast har mat med sockerinnehåll så jag är inte orolig

Tur att det finns ”squeeze” påsar med barnmat, exempelvis från Semper och det kommer jag använda mig av under vår resa. Det räcker nog att endast ta med några under resans gång och första dagen i LA sen kan man gå och handla det som behövs. Men välling kommer vi ta med från Sverige för att jag är osäker om den finns i USA och just den sorten lille L dricker.

5 snabba tips om barnmat för långdistansresor

  1. Ta endast med det väsentliga som kommer förbrukas under resans gång. Helst klämpåsar ex fruktmos, gröt och saltmat.
  2. Om du ska ta med ersättningsmjölk eller välling, ta med färdigblandad på flyget och packa ner pulvret i väskan/bagaget. Om ni föredrar pulver, packa ner tillräckligt med portioner i en förslutningsbar platsburk och ta med endast den mängd som behövs på flyget. Varmvatten får du på planet.
  3. Ta med exempelvis russin, fruktstånger och majskrokar för att underhålla barnet
  4. Ta med minst två tomma nappflaskor, en för vatten och en för mjölk eller valfritt.
  5. Packa ner barnmaten och redskap i separat väska eller genomskinlig påse och ställ den förbered vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. På detta sätt underlättar du för personalen för att se innehåll och behöver inte packa om och stressa vid kontrollen. Lägg sedan väskan/påsen under säten för att matningarna ska vara som smidigast för dig som förälder.

Tyckte ni om inlägget och tipsen? Slå till en ?? ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats