Tyvärr blev det en kvällsbild på Lille L’s middag men det är innehållet som räknas, eller hur?
För bebisar från 6 månader
Ingredienser
1 dl Kokt pasta
50 g laxfilé (utan skinn och ben)
1 dl mjölk
1/2 dl matgrädde 4 %
1/2 färsk tomat
2 tsk smör
1 krm citronsaft
nypa vitpeppar
nypa persilja
- Koka pastan enlig anvisning på förpackningen
- Koka ihop lax, mjölk, grädde, hackad tomat, smör och kryddor i en kastrull cirka 7 min, rör om då och då.
- Sila pastan och häll i laxsåsen, mixa till puré eller mos med en stavmixer
- Låt svalna och servera eller fyll små burkar och lägg i kyl. Hållbarhet max två dagar med korrekt kylförvaring
För vuxna
Ingredienser
500 g tagliatelle
400 g laxfilé (utan skin och ben)
3 påsar fisksås (pulver)
5 dl vatten
5 dl mjölk
2 dl matgrädde 4 %
50 g smör
1 msk citronsaft
4 st tomater
1 tsk citronpeppar
1 krm canyennpeppar
riven citronskal
persilja
salt och peppar vid behov
- Koka pastan enligt anvisning
- Stek 100 g laxfilé i smör, citronpeppar och canyennpeppar cirka 1-2 min per sida, lägg åt sidan medan laxsåsen förbereds
- Blanda pulversåsen med mjölk, vatten och citronsaft och koka ihop med resterande laxen, dvs 300 g cirka 5-7 min. Rör om då och då
- Sätt ugnen på 250 grader (grilläge). Skär tomaterna i klyftor och olja in dem lätt i olivolja. Grilla dem lätt.
- Lägg upp pastan i en ugnsäker form, häll över laxsåsen, toppa med tomaterna och stekta laxbitar. Strö över persilja och riven citronskal.
- Färdig för servering!
Senaste kommentarer