Åh vad underbart med släktmiddag! Jag älskar middagar även när det bara är familjen som ska äta tillsammans för då har man tid att umgås, berätta om ens dag eller bara se på film. Det som är mest spännande med att laga mat är menyn och att smakerna passar välkomponerat, hehe jag är lite för matglad ???Men vem är inte det liksom?
Att vara värdinna, kock, fru, mamma och pratglad familjemedlem är lite av en pussel. Det kan hända att man ska hinna laga mat för 6 personer och sedan ta hand om ett barn som kryper runt i lägenheten och öppnar alla lådor, lite av en utmaning☺️Men som tur har man en fantastisk man som alltid hjälper till, ibland lite mer än vad som behövs. Men mina 5 bästa tips gör en lyckad middag är följande:
- Börja förberedelserna i god tid, dvs gör salladen, gör klart soppan som endast behöver uppvärmning, gör huvudrätten halvklar och avsluta det sista innan gästerna kommer. Det kan handla om 4 timmar innan de kommer.
- Gör desserten dagen innan
- Är barnet ledsen och gnällig vilket kan stressa en, sätt på babblarna eller något spännande eller prova ge russin (detta gäller för barn från 6 mån uppåt). På detta sätt underhåller dem sig i din närhet utan att stressa upp dig.
- Lämna högst 2 timmar för dig själv att koppla av och klä upp dig innan gästerna kommer, ta en kopp kaffe och läs något☺️
- När allt är mestadels förberett är det bara att servera och njuta av middagen, glöm inte att njuta själv och unna dig det du har lagat??
Middagen vi bjöd på bestod av följande
Fördrink: Hallonbubbel
Förrätt: Champinjonsoppa med pesto och hemlagade krutonger
Huvudrätt: Laxpasta med lättgrillad tomat och citron
Dessert: Vitchoklad cheesecake med oreo-choklad
Recepten kommer inom kort
Senaste kommentarer