Header Image

We Adore Babies

Hej och välkomna till min blogg! Natasa heter jag och är nybliven 26 årig mamma till en son född November 2015 som jag har ihop med min fantastiska fästman (27 år). Jag har stor passion för kost, näring och hälsa och har alltid tyckt om matlagning. Sedan jag själv fick barn blev jag inspirerad hur hemlagad barnmat kan underlätta matlagningen inom familjen och spara tid & energi. Idag jobbar jag som livsmedels- och hälsoskyddsinspektör inom offentlig sektor vilket har gett mig kunskap om säkerhet för människan hälsa. För övrigt brinner jag för mode, träning och resor. Följ gärna min blogg för här kommer jag bjuda på nya och enkla recept för hela familjen, information om näring, hälsa och säkerhet och mycket mer☺️Hoppas jag kan inspirera er! Frågor eller samarbeten maila mig här: weadorebabies@outlook.se

Profile Avatar

Röda linsbiffar

Publicerad,

IMG_1598

Dessa har blivit en familjefavorit, så enkla att göra samt goda och bra för magen??

Ingredienser

2 dl linser

1 morot

1/2 röd paprika

1/2 riven lök

1 ägg

1 msk potatismjöl

2 tsk rismjöl

0.5 krm vitpeppar

0.5 krm paprikapulver

0.5 örtsalt (uteslut för barn under 1 år)

olja/smör

Gör såhär:

  1. Koka linserna tillsammans med morot, paprika och lök. Mosa eller mixa med en stavmixer.
  2. Låt svalna och blanda sedan ihop med resten av ingredienserna.
  3. Sätt på ugnen på 200 grader, undertiden formas linsbiffarna till bollar och placeras på en smörad bakplåtspapper. Platta till med fingrarna och pensla varje biff med olja eller smält smör. Låt stekas 10-15 min eller till ytan blir gyllenebrun.
  4. Färdig för servering. Tips att servera med hemlagad tomatsås, se recept här.

För vuxna eller de större barnen kan man servera pasta, matvete, potatismos eller sallad. De små barn kan äta dessa som fingermat eller mosas tillsammans med potatismos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *