Header Image

We Adore Babies

Hej och välkomna till min blogg! Natasa heter jag och är nybliven 26 årig mamma till en son född November 2015 som jag har ihop med min fantastiska fästman (27 år). Jag har stor passion för kost, näring och hälsa och har alltid tyckt om matlagning. Sedan jag själv fick barn blev jag inspirerad hur hemlagad barnmat kan underlätta matlagningen inom familjen och spara tid & energi. Idag jobbar jag som livsmedels- och hälsoskyddsinspektör inom offentlig sektor vilket har gett mig kunskap om säkerhet för människan hälsa. För övrigt brinner jag för mode, träning och resor. Följ gärna min blogg för här kommer jag bjuda på nya och enkla recept för hela familjen, information om näring, hälsa och säkerhet och mycket mer☺️Hoppas jag kan inspirera er! Frågor eller samarbeten maila mig här: [email protected]

Profile Avatar

Champinjonsoppa med pesto och egna krutonger

Publicerad,

Så enkel och god soppa som jag inspirerades av när jag åt lunch på Scandic med jobbet. Tydligen var det ett recept som Scandic och Jamie Oliver jobbade på ihop, intressant eller hur!! ?

Nu är detta är snabb version som blir klar på 15 min, perfekt nu när hösten är här??

IMG_1920

Ingredienser

1 påse kantarell & svampsoppa (pulver)

5 dl vatten

5 dl mjölk

2 dl matgrädde 4 %

6 st medelstora champinjoner

2 st schalottenlök

1/2 tärning grönsaksbuljong

50 g smör

 

1 msk pesto(basilika) + 1 msk vatten

Krutonger

5 formbröd (tärnad)

50 g smör

1/2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

  1. Finhacka schalottenlöken och skiva champinjoner, bryn dem lätt med smör i en kastrull
  2. Rör ihop pulversoppan, mjölk, vatten, matgrädde och grönsaksbuljongen och häll över i kastrullen
  3. Låt koka upp och sedan sänk värmen på låg för att puttra i 10 min, rör om då och då
  4. Under tiden skärs formbrödet i tärningar och rostas i panna med smör, olivolja och vitlök. Salta och peppra efter de har fått färg
  5. Pesto ska endast blandas med vatten och den ’droppas’ över soppan
  6. Färdig för servering! ??

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *