För mig finns inget bättre än att använda sig av färska råvaror för de ger en sådan smakexplosion. Detta är en smakrik tomatsås som jag blev inspirerad av den italienska köket, prova gärna!
Ingredienser
5 färska tomater
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 klyfta vitlök
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1/2 tsk basilika
nypa canyennpeppar (uteslut för barn under 6 månader)
nypa vitpeppar
nypa örtsalt (uteslut för barn under 1 år)
Gör såhär:
- Skär tomaterna i klyftor, pressa vitlöksklyftan och tillsätt alla ingredienser i en kastrull.
- Låt koka upp och sedan sänk värmen, låt puttra i en timme under halvöppen lock. Rör om då och då, tillsätt lite vatten om såsen blir ”torr”.
- Stavmixa såsen till fin puré. Servera som dippsås eller använd för till exempel köttfärssås eller förvara för senare förbrukning.
Vill du frysa så går det lika bra, tänk bara på att använda förpackningar som är avsedda för infrysning ☺️ Om du vill fylla fryspåsar, låt såsen svalna helt först.
Senaste kommentarer