We Adore Babies

Champinjonsoppa med pesto och egna krutonger

Så enkel och god soppa som jag inspirerades av när jag åt lunch på Scandic med jobbet. Tydligen var det ett recept som Scandic och Jamie Oliver jobbade på ihop, intressant eller hur!! ?

Nu är detta är snabb version som blir klar på 15 min, perfekt nu när hösten är här??

IMG_1920

Ingredienser

1 påse kantarell & svampsoppa (pulver)

5 dl vatten

5 dl mjölk

2 dl matgrädde 4 %

6 st medelstora champinjoner

2 st schalottenlök

1/2 tärning grönsaksbuljong

50 g smör

 

1 msk pesto(basilika) + 1 msk vatten

Krutonger

5 formbröd (tärnad)

50 g smör

1/2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

  1. Finhacka schalottenlöken och skiva champinjoner, bryn dem lätt med smör i en kastrull
  2. Rör ihop pulversoppan, mjölk, vatten, matgrädde och grönsaksbuljongen och häll över i kastrullen
  3. Låt koka upp och sedan sänk värmen på låg för att puttra i 10 min, rör om då och då
  4. Under tiden skärs formbrödet i tärningar och rostas i panna med smör, olivolja och vitlök. Salta och peppra efter de har fått färg
  5. Pesto ska endast blandas med vatten och den ’droppas’ över soppan
  6. Färdig för servering! ??

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats