Header Image

We Adore Babies

Hej och välkomna till min blogg! Natasa heter jag och är nybliven 26 årig mamma till en son född November 2015 som jag har ihop med min fantastiska fästman (27 år). Jag har stor passion för kost, näring och hälsa och har alltid tyckt om matlagning. Sedan jag själv fick barn blev jag inspirerad hur hemlagad barnmat kan underlätta matlagningen inom familjen och spara tid & energi. Idag jobbar jag som livsmedels- och hälsoskyddsinspektör inom offentlig sektor vilket har gett mig kunskap om säkerhet för människan hälsa. För övrigt brinner jag för mode, träning och resor. Följ gärna min blogg för här kommer jag bjuda på nya och enkla recept för hela familjen, information om näring, hälsa och säkerhet och mycket mer☺️Hoppas jag kan inspirera er! Frågor eller samarbeten maila mig här: [email protected]

Profile Avatar

Kycklingpasta med senap och timjan

Publicerad,

Superenkel och god pastarätt som är färdig på 30 min. Passar bra till barn från 8 månader med förutsättning att dem inte är allergiska mot senap.

IMG_1866

Ingredienser

500 g pasta

2 kycklingfilé

1/2 lök

2 salladslök

2 dl matgrädde 4 %

1 dl mjölk

1/2 msk tomatpuré

Redning

(2 tsk majsstärkelse )

(2 msk vatten)

1 tsk timjan

1 matsked senap (jag valde sötstark)

För vuxna: Tillsätt salt, peppar och halv grönsaksbuljong

  1. Koka pastan tills den blir al dente (dvs lite tuggmotstånd)
  2. Skär filéerna i tärningar och stek ihop med lök, tomatpuré och timjan till kycklingen är halvstekt.
  3. Tillsätt resterande (utom créme freich) och låt koka ihop 5 min. Tänk på att inte använda stark senap för barnen, utan tillsätt sedan efter att du har tagit en portion från grytan.
  4. Sila av pastan och häll i grytan, tillsätt créme freich och låt puttra i två min.
  5. Mixa barnets mat till puré eller mos
  6. Färdig för servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *